Project Kerk H.Familie

Na lang wachten komt er stilaan beweging in het subsidiedossier bij de Vlaamse Overheid.  De bevoegde ambtenaar beloofde ons, na meer dan anderhalf jaar, spoedig een beslissing.   Wij verwachten einde oktober daarover schriftelijk uitsluitsel te krijgen.

Dan kunnen we met de aanbestedingen starten, duurtijd een zestal weken.  Dan kiezen we de aannemers en zenden het dossier voor controle terug naar de ambtenaar van de Vlaamse Overheid. Na de controle kunnen de werken toegewezen worden.

Maar de werken moeten starten, onze bouwvergunning verloopt in december 2021. Er zijn een aantal voorbereidende werken welke niet in het subsidiedossier zijn opgenomen en die kunnen al  uitgevoerd  worden.

We vieren nog Allerheiligen, 1 november 2021 om 9.45 uur, in de kerk en ook op Allerzielen, 2 november 2021 zal de viering om 8.30 uur nog doorgaan in de kerk H.Familie.

En dan, na de viering van Allerzielen starten we met het opruimen van de kerk, en op donderdag 4 november verhuizen we de inboedel naar een magazijn in Wijnegem en starten er enkele afbraakwerken.

Vrijwilligers om een handje toe te steken zijn die dagen van harte welkom. (2, 3 en 4 november)

  • Tijdens de sluitingsperiode van de kerk zullen de vieringen doorgaan :
    weekvieringen : op 3,4 en 5 november om 8.30 uur in de pastorij. Vanaf maandag 8 november in het parochielokaal De Eekhoorn, Hoge Kaart 80.
  • zondagsvieringen en hoogdagen : om 9.45 uur in het parochielokaal De Eekhoorn, Hoge Kaart 80. Vanaf mei 2022 als het weer het toelaat aan de grot.

In De Eekhoorn wordt voor de duur van de werken aan de kerk een kapel ingericht. Op hoogdagen zal de viering in de grote ruimte doorgaan zodat meer mensen kunnen meevieren.

Wij hopen onze trouwe kerkgangers daar te mogen ontvangen.

Hopelijk vlotten de werken en kunnen we Pasen 2023 in een mooi vernieuwde kerk vieren.

Wij danken U van harte voor uw begrip.


Kerkraad H.Familie Brasschaat

Laat een reactie achter