Een bloemetje voor Pasen

Tradities zijn er om in ere te houden.  Zo ook onze bloemetjes voor Pasen.  Voor hen die geen encyclopedische kennis hebben van kamerplanten, hebben we hier een kleine handleiding neergepend.  Mogelijk ben je op deze pagina terechtgekomen door de QR code op het kaartje.  Mijn volledige naam is Kalanchoe Blossfeldiana Rosebud, maar …

Noem mij maar Kalanchoë

Funky kleuren waar je met de juiste zorg maanden van kan genieten.  Omdat het een vetplatje is, zou het onderhoud ook nog eens moeten meevallen en kan je met een gerust hart op vakantie vertrekken zonder de plant-sitter onnodige stress te bezorgen.  Een daarom geven we hieronder nog enkele tips mee.

Hoe verzorgen ?

Dit plantje is zeer dankbaar om te presenteren zoals het uitkomt. 

  • Plaats mij in de volle zon of in de schaduw, ik heb het allebei graag.
  • Ik zit niet graag met de voetjes in het water.  Dat de grond een beetje uitdroogt tussen de gietbeurten, vind ik veel minder erg.
  • Ik kan gerust buiten, ook in bakken en de volle grond, maar wel in temperaturen boven de 10 graden!  
  • Laat mijn uitgebloeide bloempjes maar zitten, mijn nieuwe knoppen groeien errond.
  • Mocht je de uitgebloeide bloempjes toch niet zo mooi vinden, mag je ze kortknippen.
  • Als je een beetje geduld hebt, beloon ik je met een tweede ronde bloemen.  Dus doe me niet weg na de eerste bloei 😉

Mijn familiegeschiedenis

Oorspronkelijk kom ik uit Madagascar, waar mijn voorouder nog tot 6 meter hoog worden.  Ik ben zelf iets bescheidener.  In China zijn de rode en paarse Kalanchoës populair met Nieuwjaar.

Als vetplantje gebruik ik mijn blaadjes om vocht op te slaan waardoor jij als lezer gerust op vakantie kunt gaan.  Daarbij komt nog dat je me gemakkelijk kan stekken, maar hiervoor kan je best wat verder zoeken op het wereldwijde web.  

 

Groetjes,

Kalanchoë

1 gedachte over “Een bloemetje voor Pasen”

Laat een reactie achter