Covid-19 / Corona update

De Corona-crisis laat overal zijn sporen na en ook op uw favoriete wijkvereniging.  Voor de officiële richtlijnen verwijzen we graag naar de website die daarvoor is opgericht door de overheid: www.info-coronavirus.be.

Evenementen

Onze evenementenkalender is ook een stuk kaler geworden, omdat we snel moesten inspelen op de richtlijnen van de FOD Gezondheid ter beperking van de verspreiding van het virus.

  • De Algemene Vergadering van 14 maart wordt uitgesteld naar het najaar
  • Voor de bedeling van de bloemetjes voor Pasen kregen we een negatief advies en die zal dus niet doorgaan dit jaar.
  • Ook de geplande Closet Sale van 26 april wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2021
  • De wijkbabbel voor de Kaart die door de gemeente gepland werd voor eind april, kan uiteraard nu ook niet doorgaan.
  • Ook voor de Garageverkoop van eind juni, kiezen we het zekere voor het onzekere door die dit jaar te annuleren.

Ook ons bestuur heeft de digitale trein niet gemist door zijn allereerste bestuursvergadering via online conferencing.  Immers, waar een wil is, is een weg.  De volgende Webex vergadering staat al gepland!

We zullen dus ook proberen deze digitale kanalen te gebruiken voor onze communicatie met de gemeente die ondertussen naarstig verder werken aan onder andere de mobiliteit die op 5 maart nog letterlijk op tafel lag.

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat grote internationale festivals niet kunnen doorgaan.  Het wijkconcert heeft niet die grote ambitie dus hier is het nog koffiedik kijken.

Evenementen voor het najaar zullen (momenteel) doorgaan, en dan spreken we over een bingo- of quizavond begin oktober en de rijkgevulde agenda voor december, maar meer daarover later op het jaar.

Deelmaterialen

Ook het lenen van deelmateriaal kan tijdelijk niet doorgaan.

Gezien de strikte regels rond social distancing, willen we hier ook je geduld vragen.  Waar bedrijven een professionele opleiding voorzien en persoonlijke beschermingsmaatregelen, kunnen we dat in onze omstandigheden niet doen.  Door het delen van materialen brengen we dus de gezondheid van onze depothouders in het gedrang.

We begrijpen dat met het mooie weer en de #blijfinuwkot de verleiding groot is om in de tuin te werken en hiervoor onze deelmaterialen te gebruiken, maar veiligheid primeert.  Wanneer de officiële regels versoepeld worden, kunnen wij dit ook.

G!

Laat een reactie achter