Middelkaart Schoolstraat

Het gebeurt niet veel …

Maar als de gemeente Brasschaat naar de wijk komt met een ontbijt, weet je dat er nieuws is over het Scholenproject.  Op zondag 9 februari 2020 zal de lokale bakkerij Smouts het geweten hebben.  In de scholen van GILO Kaart, GIKO Het ’t Veldhoppertje en De Vlinder zijn de koffiekoeken immers gratis van 10:00 tot 13:00u.

De feestelijke gelegenheid is de bekendmaking van de definitieve plannen. Dit is dus de eerste keer dat je zicht krijgt over hoe de wijk in de komende jaren van uitzicht zal veranderen, althans op deze site.

De aandachtige lezer weet dat het project niet louter over de scholen gaat.  Op de site komen een sporthal, een invulling voor de functies van het vroegere Berkenhof en woningbouw in allerlei vormen.  Zo zal er voor ieder wel iets interessants op te steken zijn.

De gemeente gaat door middel van infoborden, visualisaties en een geanimeerde wandeling voor de kleintjes, een tipje van de sluier oplichten.  In de eerdere artikels uit de vroegere Koerier hebben we al enkele thema’s besproken.  Je kan je dus al eens documenteren voor de dag zelf, en eruit kiezen wat jou het meeste aanspreekt.  Blader dus gerust al even verder.>

Wij zullen er ook zijn

Uw favoriete wijkvereniging zal zich uiteraard niet afzijdig houden. Voor ons is dit ook het eerste zicht op het resultaat.  We kunnen na 4 jaar de ontwerpen toetsen aan de vragen en bezorgdheden die in 2016 naar voor kwamen in onze enquête. Net zoals vier jaar geleden is dit dé gelegenheid om naar buiten te komen. De zaken die jullie toen naar voor brachten werden immers ook opgepikt door het communicatiekantoor Common Ground en werden meegenomen in het eisenpakket naar de kandidaten.

Tijdens dit infomoment zal alleen het projectgebied bekeken worden. De dames van het bestuur en de dienst planologie hebben al aangegeven dat de bredere thematiek rond mobiliteit op de wijk pas later aan bod zal komen. Ook hier zijn al grote stappen gezet, maar dat is dus voor later.

GD

1 gedachte over “Het gebeurt niet veel …”

Laat een reactie achter