Duurzaam waterverbruik

Een van de effecten van de klimaatopwarming hebben we de voorbije tijd aan den lijve mogen ondervinden.  De periodes van droogte worden intenser en langer.  Wanneer er dan eens water uit de hemel valt, is het teveel op korte tijd zodat het niet door de bodem kan opgenomen worden, maar bijna rechtstreeks afgevoerd wordt door onze riolering.  

Vorige maand konden we al een artikel delen van onze partners van Velt en deze maand doen we daar nog een schepje bovenop.  Dit is een thema waarbij iedereen kan bijdrage en hoe, dat kan je leren via enkele Corona-proof webinars die door Pidpa gegeven worden.  De laatste in de lijst is een workshop die waarschijnlijk fysiek zal kunnen doorgaan, maar daarover later meer.  De gemeente heeft daar trouwens een interessant thema-pagina voor op hun website gezet : https://www.brasschaat.be/watervoetafdruk.

Webinar – Hoe bespaar ik op water in huis?

datum
7 juli – 19.30 tot 20.30 uur

programma
Het is droog, heel droog. We moeten dus dringend ons waterverbruik aanpassen, willen we de voorraad drinkwater niet volledig uitputten. We weten dat we korter kunnen douchen of de kraan uitzetten wanneer we onze tanden poetsen, maar hoe kunnen we in huis nog op water besparen?  Pidpa, onze waterpartner in Brasschaat en omstreken, geeft tijdens de Webinar een 20-tal eenvoudige tips mee om jouw waterverbruik te verminderen. Dit is niet alleen een win voor het milieu, maar ook voor onze portefeuille!

Neem deel en maak kans op een uitstap naar Hidrodoe met het ganse gezin!

Webinar – Een klimaatrobuuste tuin

datum
27 augustus

programma

Steek jij ieder jaar ook weer heel wat geld, tijd en liefde in je tuin om het dan weer te zien verdorren tijdens de droge zomermaanden? Ontdek dan tijdens deze Webinar hoe je van je tuin een klimaatrobuuste tuin maakt die bestand is tegen lange droogtes en hevige regenbuien. Tijdens de Webinar geven experten jouw tips mee over de juiste plant op de juiste plaats, ontharding, regenwaterrecuperatie, tuininrichting, etc. Zo kan je de komende zomers écht genieten van een groene tuin!

workshop – Hoe bespaar ik water zonder de kraan dicht te draaien?

datum
20 september

programma

Echt alles begint met water. We gebruiken niet alleen water bij het drinken, wassen en koken maar we eten ook water, we dragen water, we schrijven op water. Voor alle goederen die we consumeren, is in het productieproces water gebruikt. Ontdek in deze interactieve workshop meer over de watervoetafdruk van producten, over de link tussen jouw consumptie en de mondiale wateruitdagingen en vooral hoe jij – door eenvoudige dingen te veranderen – jouw watervoetafdruk kan verkleinen.

Laat een reactie achter