HAB Logo transparent

De HAB stelt zijn vernieuwd bestuur voor

Jarenlang waren Herman en Linda het boegbeeld van de Hoge Akkersbloei: hij droeg de titels van voorzitter, secretaris en penningmeester en kon daarbij rekenen op de steun van zijn vrouw Linda wiens soep met balletjes een publiekstrekker was op de jaarlijkse Kerstdrink en Paul Vande Casteele als ondervoorzitter en hulp-secretaris.

Herman en Linda hebben in de beste verstandhouding besloten een stap terug te zetten uit het bestuur en de fakkel door te geven aan een volgende generatie.  Het feit dat voor de taken van Herman nu gedragen worden door drie heerschappen, mag getuige zijn van het werk dat kruipt in het bestuur van de HAB.  De titel van Ere-raadslid is dan ook meer dan verdiend, en we willen dit koppel dan ook met de nodige eerbied opnemen in onze Hall of Fame.

Onderaan deze pagina vind je een korte introductie van het trio dat naar best vermogen de functies van Herman zal opvolgen.  Gelukkig kunnen zij rekenen op de tomeloze inzet van de rest van het bestuur, dat onlangs twee nieuwe bestuursleden mocht verwelkomen : Jelle Dehertogh en Philippe Yekeler.  Jelle neemt hierbij meteen het thema Mobiliteit op zich.

De samenstelling van het volledige bestuur vind je terug op de pagina … Bestuur.

Bart Vermeersch

Ik ben Bart, een vlotte veertiger, ben gehuwd met Isabel en wij hebben samen twee dochters Astrid en Lauren. Samen wonen wij op de Hoge Kaart 84, dat is het huis op den hoek met Het Venneke waar de kippen zitten.  We zijn hier komen wonen na een broodnodige en grondige verbouwing van het huis. Dat schrikte ons niet af omdat we reeds ervaring hadden met de volledige verbouwing van een rijwoning in Ekeren-Mariaburg. We steken dus graag de handen uit de mouwen en houden van een mooi tuintje waar het vooral gezellig is om te vertoeven. Zo zijn we ook in aanraking gekomen met de wijkwerking, we wonnen namelijk de tuinprijskamp van de vereniging en werden uitgenodigd om onze prijs te komen afhalen op de jaarlijkse algemene vergadering. Van het ene komt het andere en nu ben ik aangesteld als secretaris in het dagelijkse bestuur. Alle begin is moeilijk en lastig, en daarom ben ik zeer dankbaar dat zowel Herman en Paul mij hierin bijstaan.

Het verenigingsleven is mij niet onbekend want ik heb in mijn jeugd alle “takken” bij de Zeescouts van Antwerpen doorlopen, om dan in schoonheid af te sluiten met 4 jaar leiding.  Daar heb ik trouwens ook Isabel leren kennen, we zijn dus een scoutskoppel.

Ikzelf ben werkzaam bij een wereldspeler in de verlichting en ben als Senior Product Line Manager verantwoordelijk voor een deel van ons assortiment voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat brengt met zich mee dat ik zeer regelmatig (ver van huis) onderweg ben en al vele luchthavens langs de binnen- en buitenkant heb kunnen bewonderen.

Mijn hobby’s zijn koken, films en series kijken, lekker glaasje drinken, spannend boek lezen, genieten van de tuin, samenkomen met vrienden en familie. Allee zeg maar de normale gezellige dingen hé.

Zo dit geeft jullie een beeld van wie ik ben en wat ik zo al doe.

Voor de scouts onder ons wil ik afsluiten met een stevige linker en alle andere geef ik graag een gewoon rechts hand de volgende keer dat we mekaar tegenkomen in de wijk.

Grisjo Vercammen
Grisjo Vercammen

Even voorstellen, ik ben Grisjo,  46 lentes jong en woon sinds 2004,  samen met mijn vriendin Sandy,  op de Middelkaart.

Oorspronkelijk afkomstig van de kempische gemeente Nijlen,  maar de liefde gevolgd en zo in het mooie Brasschaat terecht gekomen.

In het dagelijkse leven ben ik zaakvoerder van een expeditiebedrijf in de Haven van Antwerpen. (Haven met hoofdletter, want het is tenslotte een wereldhaven).
In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met het onderhoud van onze tuin,  verzorgen van onze kippen,  lezen (mijn favoriete onderwerp is de Eerste Wereldoorlog),   vrienden en familie en vrijwilligerswerk voor HAB. 

Tevens ben ik ook zwerfvuil vrijwilliger en help ik mee om onze wijk en gemeente proper te maken en houden.
Het vrijwilligerswerk voor HAB is er gekomen nadat mijn vriendin Sandy enkele jaren geleden als bestuurslid toetrad tot de HAB. En je weet hoe dat het gaat, waar de vrouw gaat moet de man volgen, dus de volgende logische stap was dan ook om zelf toe te treden tot het bestuur van onze mooie vereniging. Sinds eind Februari 2020 ben ik aangesteld als penningmeester.

Foto Gert
Gert Denhaene

Net als bij Bart begon het toen we een trofee mochten ontvangen voor de tuinprijskamp en net als Grisjo ben ik mijn betere helft gevolgd naar het bestuur van de Hoge Akkersbloei, alhoewel we toen technisch gezien nog geen helften waren…  Dat verdient een woordje uitleg : ik ben pas in de zomer van ’19 in het huwelijksbootje gestapt met de vrouw van mijn leven, Sigrid.

We wonen sinds 2006 op de Middelkaart met ons nieuw samengesteld gezin waar mijn twee kids Ine (° 1997) en Jens (° 2000) niet mogen ontbreken.  Ik ben geboren en getogen Brasschatenaar en heb mijn vrouwke dus meegesleurd naar de mooiste wijk van de mooiste gemeente.

Professioneel ben ik actief als Operations Manager voor Managed Services Contracten bij een internationaal IT bedrijf.  Het beetje interesse in ICT dat daarbij hoort, kon ik botvieren op de Koerier en deze website.  

Mijn tweede passie is het zweefvliegen bij de Brasschaatse Zweefvliegclub.  Ik mocht deze wijk dus al aanschouwen vanop 800m hoogte.

We hadden dit bestuur graag voorgesteld op onze Algemene Vergadering, maar Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat dit event uitgesteld wordt tot het najaar.

GD

2 gedachten over “De HAB stelt zijn vernieuwd bestuur voor”

 1. Gert , Grisjo , en Bart ,
  SUCCES met de bestuurfuncties , en een dikke PROFICIAT dat jullie dat vele werk op jullie ( jonge ) schouders willen nemen !!!

  HIP HIP HOEEEEEEERA !

  walter S.

  1. Dankjewel, Walter!

   Het is al even geleden dat onze schouders nog jong waren, maar ik denk dat ik spreek voor ons allen als ik zeg dat we het vooral een voorrecht vinden.

   GEgRoeT

Laat een reactie achter